AEG páraelszívók

A páraelszívók különböző kivitelben kaphatók, hogy megtalálja Ön és a konyhája számára tökéletes formát és designt.

A teleszkópos páraelszívók ideálisak azokba a konyhákba, ahol nem szeretnék, hogy szem előtt legyenek. A konyhabútor aljába szerelhetők, és amikor szükséges, ki lehet húzni őket. Ez a valódi helytakarékos megoldás, hiszen a felettük lévő szekrényt részben ki lehet használni.

A kürtős fali páraelszívók látvány szempontjából esztétikusabb képet mutatnak, és teljesítményük általában nagyobb. Méretüket tekintve 60, 70 vagy 90 cm-es méretben rendelhetők.

A szigetelszívókat a központi főzőfelület fölé kell szerelni a mennyezetre. Minden oldalról jól láthatóak és igazán központi látványelemei a konyhának.

A páraelszívók kétféle módon működhetnek: légkivezetéssel, vagy levegőkerintetéssel. Alapesetben néhány különleges kialakítástól eltekintve az összes elszívó légkivezetésre van tervezve. Ha azonban valaki nem tudja, vagy nem akarja megoldani a kivezetést, akkor kell az aktív-szén szűrős levegőkeringtetéses megoldást alkalmazni.

A légkivezetéses típusoknál a megszűrt levegő egy csövön keresztül jut el a kivezető nyíláshoz, majd távozik a falon túl a szabadba. Ez akkor a leghatékonyabb, ha a cső átmérője minél nagyobb, hossza minél rövidebb, és ha nincs, vagy csak kevés törés van benne.

A levegőkeringtetéses típusoknál nem kell külső levegőkivezetést biztosítani, a levegőt szénszűrő tisztítja meg. Ennél az eljárásnál a levegő két szűrőn megy keresztül: először a zsírszűrőn, majd a szénszűrőn, és végül visszaáramlik a konyhába.

A zsírszűrő általában egy alumíniumkazetta, melyet mosogatógépben is tud tisztítani. Ez a fajta szűrő kiszűri a zsírt, és a főzéssel járó párát a levegőből. A levegőkeringetéses elszívóknál a szagokat az aktív-szén szűrő semlegesíti. Ezt a szűrőt csak levegőkeringtetéses módban kell használni, légkivezetésnél nincs rá szükség. Átlagos használat mellett 2 havonta érdemes kitisztítani a szűrőt. Az AEG LongLife szénszűrőt a mosogatógépben a legmagasabb hőmérsékleten lehet tisztítani, majd be kell tenni a sütőbe 10 percre 100 °C-ra, hogy megszáradjon, és újra aktiválódjon a szén. A szűrőt kb. 3 évig lehet használni, utána ki kell cserélni.

Akciós készülékeinkért kattintson az Akciók fülre, illetve kérjen egyedi árajánlatot!

AEG
tökéletes forma és működés