Konyhabútorok

Mivel a lakberendezésben általában a konyhabútor és a háztartási készülékek emésztik fel a legtöbb pénzt, illetve a háztartások túlnyomó részében a konyha a családi élet központja, ezért érdemes erre a helyiségre nagyobb figyelmet fordítani.

Konyhabútoraink jellemzői:

A szekrénytestek (korpusz) 18 mm vastag, mindkét oldalon színazonos laminált forgácslapból készülnek, melyek élei 2 mm vastag ABS-sel kerülnek lezárásra. A hátfal 4 mm vastag korpuszszín azonos farostlemez. A színek a Falco és Egger laminált lapok skálájáról választhatók, melyek együttesen 100 feletti színlehetőséget nyújtanak. Tömörfa, festett vagy akril ajtófrontos konyhabútoroknál igény szerint a látszó korpuszoldalakat frontazonos kivitelben készítjük.

A konyhabútorok legfontosabb elemei az esztétika mellett a vasalatok, hiszen a használhatóság és élettartam a mai világban rendkívül fontos szempont.

A nyílóajtók pántjai Blum beépített fékkel ellátott klipszes ráütődő kivetőpántok, melyek egyszerű szerelést és tompított csukódást biztosítanak. A fiókok szintén Blum vasalatokkal vannak ellátva. A legjobb Tandembox-Antaro vasalatok teljesen kihúzhatóak, illetve Blumotion fékrendszerrel ellátottak, melyek becsukódáskor az utolsó néhány cm-en megállnak, és lassan behúzzák magukat. Az olcsóbb megoldás a fehér színű Metabox fém fiókoldal, mely részleges kihúzást biztosít. Ehhez a vasalathoz is rendelhető fiókfék mindössze ezer forintért.

A felnyíló vasalatok terén szintén a Blum márka Aventos vasalatait használjuk igény szerint rendelhető többféle felnyitási lehetőséggel. Az örök élettartam mellett további előnyük a rugóerő állítási lehetőség.

Ajtófrontok:

  • Laminált ajtófrontokból készíthetjük a legegyszerűbb, mégis szép és modern konyhabútort. Hátrányuk, hogy csak teljesen sima felületűek lehetnek, és körben 2 mm-es ABS-sel kell őket élzárni, ahol a ragasztó közelről látható egy vékony csík formájában. Előnyük az olcsóság mellett, hogy tetszőleges méretekben készíthetünk egyedi ajtóméretet, illetve ameddig a táblaméret engedi, a vízszintes erezet ajtófrontokon keresztül futhat, amely a modern konyháknál nagyon különleges látványt nyújt.
  • A fóliás MDF ajtófrontok nagyon sokféle marásmintával és színben rendelhetőek, illetve némi felár mellett legyártják őket egyedi méretben is. A matt fóliák mellett ma már rendelhetőek magasfényű fóliás frontok is. A frontok hátul fehér laminálással ellátottak, a látszó oldalon és az éleken vákuum-fóliázással készülnek. A többi mellett ezeknél a típusú ajtófrontoknál kell vigyázni talán a legjobban, hogy ne érje sokig hőhatás az ajtót, mert leválhat az MDF-ről a fólia. Ennek kiküszöbölése érdekében szerelünk a sütő két oldalára hőterelő lemezt, így ez sem okozhat fejfájást. Ha valamilyen módon mégis megsérül a front, és cserére lenne szükség, garantáltan ugyanolyan színű frontot kapunk akár több év múlva is.
  • A festett MDF ajtófrontokat a fóliásokhoz hasonlóan rengeteg marásmintával és korlátlan színben tudjuk biztosítani a RAL és NCS színkártyákról. Selyem- és magasfényű felületűek lehetnek igény szerint. A fóliás ajtókhoz képest könnyebben tisztíthatóak, de a többrétegű felületkezelés miatt ezek a frontok a tömörfa frontok után a legdrágábbak.
  • A Tömörfa ajtókkal ellátott konyhabútor megfelelő használat és kezelés mellett otthonunk dísze lehet. A cseresznye, dió, éger, bükk, tölgy alapanyagból készülő konyhabútorokat akár a lakás egyéb már meglévő bútoraihoz és beltéri nyílászáróihoz is igazítani lehet a megfelelő pácszín megválasztásával. Az ajtófrontok kerete tömörfa, míg a betét a vetemedés megelőzése érdekében furnérozott kivitelű. Tömörfa konyhabútor esetén előfordulhat, ha napsugárzásnak kitett helyen van, hogy idővel változik az árnyalata.

A konyha egyik legfontosabb alkotóeleme a munkalap, amely ha túl nagy igénybevételnek van kitéve, akkor hamar elhasználódhat. A hagyományos 38 mm vastag munkalapok mellett ezért léteznek ma már olyan speciális munkalapok, amelyeken a háziasszony nyugodtan szelheti a kenyeret, vagy pucolhatja a zöldséget, sőt a főzőlapról levett forró edényeknek is ellenállnak. Anyagukat tekintve a legstrapabíróbbak a gránit – műgyanta – kvarc kristály őrleményű technikai munkalapok.

A konyhabútor alsó elemei 10, 12 vagy 15 cm magas műanyag szintezőlábakon állnak, melyek a konyhabútor tökéletes vízszintbe állításához szükségesek. A műanyag lábak elé kerül a lábazati takaróléc, amely alumínium borítású műanyag, vagy vízzáró profilba helyezett laminált bútorlap. A lábazati takaróléc szükség esetén le-, illetve visszapattintható.

A felső elemeket Ikea füllel rögzítjük a falra, melyek többirányú állítási lehetőséget biztosítanak a pontos szerelés érdekében, majd műanyag takarósapkákkal kerülnek eltakarásra. Valamennyi felső elem egymáshoz is rögzítve van, azaz az egyes szerkények egymást is tartják.

Beépíthető készülékek, mosogatók

Ha a háziasszony használja is a konyháját, és szeret sütni-főzni, akkor a márka mellett érdemes odafigyelni arra is, milyen tudásszintű háztartási készülékeket vásárol, hiszen az alap készülékektől az akár több száz receptet is tartalmazó sütőkig, gőzpárolókig széles a gyártók kínálata. Az általunk forgalmazott márkákból kedvére válogathat az olcsóbb és drágább típusokból egyaránt, ráadásul üzletpolitikánknak és beszállítói kapcsolatainknak köszönhetően áraink elsősorban Vásárlóink pénztárcáját figyelembe véve vevő- és értékesítés-orientáltak még az internetes áruházakkal szemben is. Köszönhetjük ezt az AEG-Electrolux csoportnak, akinek cégünk kiemelt partnere.